Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια: Εκκενώσεις οικισμών – Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες (Βίντεο & φωτο)

Εξερράγη ανεμογεννήτρια στις Πετριές

Εκτός ελέγχου είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες Δευτέρα (29/7) στην Εύβοια και κατακαίει δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες.

Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο κινείται στο τρίγωνο των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Αλώνια του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

Οι αρχές αντιμετωπίζουν την επικίνδυνη κατάσταση με συνεχείς εκκενώσεις. Σήμερα στις 5:30 το πρωί μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού έλαβαν οι κάτοικοι στην Πετριές με εντολή να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI


Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίξεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ενώ μάχη με το πύρινο μέτωπο έδωσαν όλη τη νύχτα 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15.17 χθες Δευτέρα (29/7) σε δασική έκταση ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε αγροτοδασική έκταση, κι έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Γι’ αυτό το λόγο, χρειάστηκε να εκδοθούν 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Σημειώνεται ότι Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε ελαφρά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα δάχτυλα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υδροφόρο όχημα υπέστη μικρές υλικές φθορές.

Τραυματίστηκε και δεύτερος πυροσβέστης

Ακόμα ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε την ώρα που συμμετείχε στη μάχη με το πύρινο μέτωπο που κατακαίει την Εύβοια από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7).

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα evima ο πυροσβέστης επιχειρούσε στα Κριεζά όταν από τις φλόγες έπαθε εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρι

Ο πυροσβέστης έχει μεταφερθεί σε πρώτη φάση στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και εάν κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Εξερράγη ανεμογεννήτρια στις Πετριές

Έκρηξη σημειώθηκε το απαόγευμα της Δευτέρας σε περιοχή με ανεμογεννήτριες στην περιοχή των Πετριών, λόγω της φωτιάς.

Τα κομμάτια από την ανεμογεννήτρια που εξερράγη, έπεσαν δίπλα στους εθελοντές της ομάδας SAR312 και στους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή. Η φωτογραφία με το κομμάτι που προσγειώθηκε στο έδαφος και δημοσίευσε το evima.gr, είναι χαρακτηριστική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί